![](https://www.zdravyolejzpolabi.cz/sites/default/files/styles/medium/public/clanky/logo_bek.png?itok=Hw2YM1CK)
Zajímá Vás, jak probíhá proces výroby za studena lisovaného řepkového oleje od Kolína a jak to vypadá v naší listovně? Potom Vás zveme na krátkou...
![](https://www.zdravyolejzpolabi.cz/sites/default/files/styles/medium/public/clanky/crop_0.jpg?itok=GLXH6N35)
Za studena lisovaný řepkový olej od Kolína neobsahuje glyfosát Glyfosát je širokospektrální systémový herbicid a desikant plodin. Používá se na...
![](https://www.zdravyolejzpolabi.cz/sites/default/files/styles/medium/public/clanky/olejna_0.png?itok=FQ3iZ5zx)
Tradice lisování řepkového oleje v Kolíně Tradice lisování řepkového oleje se v Kolíně píše již od poloviny 19.století. Zahájením provozu naší...
![](https://www.zdravyolejzpolabi.cz/sites/default/files/styles/medium/public/clanky/20170615_140703.jpg?itok=IlAPlmGA)
Jaro je za dveřmi! A se slunečnými dny a delšími večery se bezesporu pojí zahájení grilovací sezóny. Za studena lisovaný řepkový olej je díky...
![](https://www.zdravyolejzpolabi.cz/sites/default/files/styles/medium/public/clanky/onas.png?itok=JrdZKO04)
Vyvrácení nejčastěji uváděných mýtů o řepce a řepkovém oleji. Mýtus: Řepkový olej je podřadné kvality. Důvodem, proč je řepkový olej vnímán jako olej...
![](https://www.zdravyolejzpolabi.cz/sites/default/files/styles/medium/public/clanky/onas_0.png?itok=dtWKZlf7)
Vyvrácení nejčastěji uváděných mýtů o řepce a řepkovém oleji. Mýtus: V České republice se pěstuje příliš řepky olejky Zemědělství se v průběhu doby...
![](https://www.zdravyolejzpolabi.cz/sites/default/files/styles/medium/public/clanky/repkovy_olej-600x600_0.jpg?itok=93WyKvS2)
HIT (histaminová intolerance) je důsledkem nepoměru mezi přísunem a odbouráváním histaminu v těle. Tato nerovnováha může být způsobena jednak...
![](https://www.zdravyolejzpolabi.cz/sites/default/files/styles/medium/public/clanky/rezidua-pesticidu-v-potravinach_0.jpg?itok=7ra6xJVp)
Používání přípravků na ochranu rostlin může vést k výskytu reziduí účinných látek (pesticidů) v potravinách. Těmi mohou být nezměněné účinné látky (...