Ingredience
500 g batát (sladkých brambor)
2 velké lžíce řepkového za studena lisovaného oleje
sůl
pepř, případně jiné oblíbené koření
Postup
Batáty důkladně omyjeme a nakrájíme na stejně tlusté hranolky. Hranolky osolíme, okořeníme a spolu s olejem vše důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a hranolky pečeme na 180°C cca 25 minut. Během pečení hranolky několikrát promícháme, aby se rovnoměrně opekly ze všech stran.
Servírujeme s majonézou, tatarkou, případně jiným oblíbeným dipem.
![](https://www.zdravyolejzpolabi.cz/sites/default/files/styles/recept_postup/public/recepty/bataty_0.jpg?itok=yp-utFae)
![](/sites/all/themes/bioenergo/images/flasa_reklama.png)
V receptu byl použit tento řepkový olej
Koupit olej