Přihlásit
0

Batátové hranolky

Ingredience

500 g batát (sladkých brambor)

2 velké lžíce řepkového za studena lisovaného oleje

sůl

pepř, případně jiné oblíbené koření

Postup

Batáty důkladně omyjeme a nakrájíme na stejně tlusté hranolky. Hranolky osolíme, okořeníme a spolu s olejem vše důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a hranolky pečeme na 180°C cca 25 minut. Během pečení hranolky několikrát promícháme, aby se rovnoměrně opekly ze všech stran. 

Servírujeme s majonézou, tatarkou, případně jiným oblíbeným dipem. 

Čas přípravy 30 minut
Počet porcí 2

V receptu byl použit tento řepkový olej

Koupit olej

Další recepty

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Zjistit více
Nastavení cookiesSouhlasím