Ingredience
Těsto na štrůdl:
1,5 hrnku chlebové mouky
1,5 hrnku špaldové mouky
1 hrnek mléka
6 lžic moučkového cukru
6 lžic řepkového oleje
1 balíček sušeného droždí
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
Náplň:
pikantní švestková povidla
Na pomazání:
1 vajíčko
hrst slunečnicových semínek
Postup
Těsto necháme vykynout v domácí pekárně.
Z vykynulého těsta uděláme dva díly.
Z každého dílu uválíme placku, pomažeme ji z jedné strany povidly a pak zarolujeme do roličky. Roličku moc neutahujeme, aby povidla nevytékala.
Než se zahřeje trouba na 150°C, necháme hotový štrůdl ještě trochu kynout ( 10 -15 min).
Před vložením do trouby potřeme povrch štrůdlu rozšlehaným vejcem a posypeme slunečnicovými semínky.
V receptu byl použit tento řepkový olej
Koupit olej