Přihlásit
0

Plzeňský štrůdl

Ingredience

Těsto na štrůdl:

1,5 hrnku chlebové mouky

1,5 hrnku špaldové mouky

1 hrnek mléka

6 lžic moučkového cukru

6 lžic řepkového oleje

1 balíček sušeného droždí

1 balíček vanilkového cukru

špetka soli

 

Náplň:

pikantní švestková povidla

 

Na pomazání:

1 vajíčko

hrst slunečnicových semínek

Postup

Těsto necháme vykynout v domácí pekárně.

Z vykynulého těsta uděláme dva díly.

Z každého dílu uválíme placku, pomažeme ji z jedné strany povidly a pak zarolujeme do roličky. Roličku moc neutahujeme, aby povidla nevytékala.

Než se zahřeje trouba na 150°C, necháme hotový štrůdl ještě trochu kynout ( 10 -15 min).

Před vložením do trouby potřeme povrch štrůdlu rozšlehaným vejcem a posypeme slunečnicovými semínky. 

Čas přípravy 60 minut
Počet porcí 10

V receptu byl použit tento řepkový olej

Koupit olej

Další recepty

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Zjistit více
Nastavení cookiesSouhlasím