Přihlásit
0

Mrkvový dort s mascarpone

Ingredience

Na korpus:

180 g hladké mouky

100 g mletých vlašských ořechů

špetka soli

1 lžička jedlé sody

1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku

1 lžička mleté skořice

4 vejce

170 g hnědého cukru

100 ml za studena lisovaného řepkového oleje

50 ml mléka

300 g mrkve

 

Na krém:

500 g mascarpone

150 g másla

šťáva a kůra z poloviny citronu

120 g moučkového cukru

Postup

V míse vyšleháme do krémové konzistence vejce s cukrem. Za stálého šlehání pomalu přiléváme za studena lisovaný řepkový olej a mixujeme ještě cca minutu. Do mísy poté nasypeme mouku, sůl, jedlou sodu, kypřící prášek, skořici, namleté vlašské ořechy, přidáme mléko a nahrubo nastrouhanou mrkev a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do dvou vymazaných dortových forem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 35 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme krém. Vyšleháme mascarpone spolu s máslem pokojové teploty, šťávou a kůrou z citronu a moučkovým cukrem do hladkého krému. Na servírovací talíř poté položíme jeden plát korpusu, potřeme 1/2 krému, navrch položíme druhý plát korpusu a opět potřeme krémem. Zdobíme vlašskými ořechy.

Nejlépe chutná vychlazený. :)

Čas přípravy 60 minut
Počet porcí 10

V receptu byl použit tento řepkový olej

Koupit olej

Další recepty

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Zjistit více
Nastavení cookiesSouhlasím