Na korpus:
180 g hladké mouky
100 g mletých vlašských ořechů
špetka soli
1 lžička jedlé sody
1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička mleté skořice
4 vejce
170 g hnědého cukru
100 ml za studena lisovaného řepkového oleje
50 ml mléka
300 g mrkve
Na krém:
500 g mascarpone
150 g másla
šťáva a kůra z poloviny citronu
120 g moučkového cukru
V míse vyšleháme do krémové konzistence vejce s cukrem. Za stálého šlehání pomalu přiléváme za studena lisovaný řepkový olej a mixujeme ještě cca minutu. Do mísy poté nasypeme mouku, sůl, jedlou sodu, kypřící prášek, skořici, namleté vlašské ořechy, přidáme mléko a nahrubo nastrouhanou mrkev a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do dvou vymazaných dortových forem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 35 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme krém. Vyšleháme mascarpone spolu s máslem pokojové teploty, šťávou a kůrou z citronu a moučkovým cukrem do hladkého krému. Na servírovací talíř poté položíme jeden plát korpusu, potřeme 1/2 krému, navrch položíme druhý plát korpusu a opět potřeme krémem. Zdobíme vlašskými ořechy.
Nejlépe chutná vychlazený. :)
V receptu byl použit tento řepkový olej
Koupit olej