Přihlásit
0

Bún bò Nam Bô

Ingredience

Na oblohu:

1/4 ledového salátu
1 mrkev
dvě hrsti mungo klíčků
dvě hrsti arašídů

Na nudle:

150 g rýžových nudlí
1 lžíce octa

Na maso:

200 g hovězí kýty
1 střední stroužek česneku
1 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje
2 lžíce rybí omáčky
mletý pepř

Na omáčku:

200 ml vroucí vody
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce octa
1 střední česnek
chilli podle chuti

Postup

Do misky nakrájíme ledový salát na drobné kousky, přidáme mungo klíčky a nastrouhanou mrkev.

Nudle vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené, přidáme lžíci octa a necháme je asi 5 minut (nebo dle návodu) vařit. Hotové nudle propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme do misky k ostatním surovinám.

Do misky na omáčku nadrobno nakrájíme česnek a chilli, přidáme rybí omáčku, cukr, ocet a zalijeme vroucí vodou. Vše pořádně promícháme, dokud se nerozpustí cukr. Dle potřeby případně dochutíme. 

Maso nakrájíme na cca 2 mm tenké a libovolně dlouhé plátky. Do misky s masem přidáme najemno nakrájený česnek, za studena lisovaný řepkový olej, rybí omáčku, trochu opepříme a pořádně promícháme. Suchou pánev rozpálíme na maximum a vložíme na ni maso. Pomocí hůlek maso rozprostřeme rovnoměrně po pánvi a zprudka opečeme po obou stranách. 

Čas přípravy 20 minut
Počet porcí 2

V receptu byl použit tento řepkový olej

Koupit olej

Další recepty

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Zjistit více
Nastavení cookiesSouhlasím